Обгрунтування закупівлі М'ясо
МЕЛЬНЕЦЕ-ПОДІЛЬСЬКИЙ ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНИЙ БУДИНОК - ІНТЕРНАТ
ОБҐРУНТУВАННЯ
технічних та якісних характеристик закупівлі, М'ясо( четвертина куряча охолоджена м'ясо свинини охолоджене , печінка яловичини охолоджена) розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі (відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))
Найменування замовника: Мельнице-Подільський психоневрологічний будинок-інтернат.
Місцезнаходження замовника: 48751, Україна , Тернопільська обл., Мельниця-Подільська, вулиця Івана Франка,будинок 39.
Ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань: 21163568.
Категорія замовника: юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади.
Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Код ДК 021:2015 —15110000-2 М'ясо( четвертина куряча охолоджена, м'ясо свинини охолоджене , печінка яловичини охолоджена.)
Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: відкриті торги - UA-2024-01-24-005178-а.
Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:
262 150,00 грн. з ПДВ. Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено статистичним аналізом загальнодоступної інформації про ціну предмета закупівлі на підставі затвердженої центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері публічних закупівель, примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, а саме: згідно з пунктом 1 розділу ІІІ наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275 із змінами.
Розмір бюджетного призначення: 262 150,00 грн. згідно з кошторисом на 2024 рік.
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі. Термін постачання — з моменту укладання договору по 31.12.2024.
Якісні та технічні характеристики заявленої кількості предмету закупівлі визначені з урахуванням реальних потреб Замовника та оптимального співвідношення ціни та якості.
Технічні вимоги до предтмета закупівлі:
Четвертина куряча охолоджена – 2150 кг
Четвертина куряче охолоджене вагове,повинне відповідати діючим ДСТУ 3143-2013, має бути охолодженим (четвертина птиці, яке зберігає протягом усього періоду після забивання птиці і подальшого охолодження внутрішню температуру від 0С до +4С включно), бути добре розвинутим, з терміном придатності не більше 4діб, зачищене від сухожилок і грубих поверхневих плівок; м’ясний сік прозорий; консистенція пружна; краї зарівнені, без бахромок; зовнішня поверхня чиста, незавітрена, без ослизнювання; поверхня свіжого розрізу злегка волога, але не липка зі строком придатності не менше ніж 90% від загального строку придатності, без згустків крові. Запах: властивий доброякісному м’ясу птиці, без сторонніх запахів. Тара та упаковка повинні бути виготовлені з матеріалів дозволених для використання, дно і стінки якої застеляються пергаментом або полімерними та іншими матеріалами, які дозволені МОЗУ для контакту з харчовими продуктами. М’ясо повинно відповідати вимогам ветеринарного законодавства та санітарно-епідеміологічним вимогам і нормам. На кожній одиниці фасування або на ярлику, який вкладається у упаковку, повинне бути маркування.
М'ясо свинини охолоджене(задня частина) М’якіть чи пласт свинини, має бути свіжою або охолодженою, не замороженою, без кісток, не жирна, у вигляді великих шматків, без жил, грубих поверхневих плівок, без стороннього запаху, колір-блідорожевий, по консистенції м’ясо повинно бути пружним та еластичним. Без ГМО. М’якіть свинини повинна бути розфасована та упакована таким способом, який дозволяє забезпечити збереження його споживчих властивостей і безпечність під час зберігання та транспортування. Свинина повинна відповідати вимогам ДСТУ 4590.2006, ветеринарного законодавства та санітарно-епідеміологічним вимогам і нормам, бути доброякісною. На Товарі має бути зазначено виробника, термін виготовлення і придатності. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України, нормам харчування.
Печінка великими шматками (обрізки не дозволяються): необвітрена, чиста, без кров’яних згустків, зовнішніх кровоносних судин, лімфатичних вузлів, жовчного міхура з протоками, сторонніх тканин, залишків зв’язок, жиру, патологічних змін. Колір – від світло до темно-коричневого. Консистенція – ніжна, м’яка. Печінка має бути розфасована та упакована таким способом, який дозволяє забезпечити збереження її споживчих властивостей і безпечність під час зберігання та транспортування . Печінка повинна відповідати вимогам ДСТУ 4590.2006, ветеринарного законодавства та санітарно-епідеміологічним вимогам і нормам, бути доброякісною. На Товарі має бути зазначено виробника, термін виготовлення і придатності. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України, нормам харчування.
На кожній одиниці фасування або на ярлику, який вкладається у упаковку, повинне бути маркування. Маркування наноситься на етикетку, ярлик,поверхню спожиткової та транспортної тари способом, який забезпечує чіткість читання та містить наступну інформацію:
- назва та адреса підприємства – виробника, телефон, адреса потужностей виробництва;
- назва продукту із зазначенням масової частки жиру;
- склад продукту;
- кінцева дата споживання або дата виготовлення та строк придатності;
- умови зберігання;
- маса нетто одиниці пакування, гр(кг);
- інформаційні дані про харчову та енергетичну цінність 100 гр. продукту;
- позначення нормативного документа.
Продукт вітчизняного виробництва.
Уповноважена особа Вікторія Струмінська